Fruits on Fire

Categorie
Video, Roermond
Over dit project

Fruits on Fire is een spel voor de Nederlandse amusementscentra. Het spel wordt gespeeld op 9 rollen zonder winlijnen. Vier of meer dezelfde fruiten geeft prijs. Het bovenste scherm geeft de prijzentabel weer, welke hoort bij de inzet waarvoor gespeeld wordt.

Verschijnt op de middelste rol de “kok”in combinatie met drie dezelfde fruiten, dan worden zeven freegames gespeeld. De kok en alle gelijke fruiten worden gedurende de freegames vastgehouden. De prijs voor de uiteindelijke combinatie wordt gewonnen.

‘START’ KNOP

Een spel kan gestart worden door op de ‘start’-knop te drukken, mits er genoeg credits op de credit-meter staan (5 of meer). De credits-meter laat een waarde in centen zien. Dus: 100 staat voor 1 euro.

‘INZET’ KNOPPEN

Door op de knop ‘inzet-‘ of ‘inzet +’ te drukken, kan de inzet worden veranderd. Er kan gespeeld worden voor een inzet van 5, 10 of 20 direct van de credit-meter. Hogere inzetten, 20+20, 20+40, 20+60 en 20+80 kunnen vanaf de credits (maximaal 20) en de clubmeter gespeeld worden, mits de clubmeter voldoende punten bevat door de gekozen inzet.

HET KLOKSPEL

Als de clubmeter onvoldoende punten bevat om de gekozen inzet te spelen, wordt automatisch het klokspel geselecteerd wanneer de ‘start’-knop wordt ingedrukt. Door op de start te drukken gaat het klokje draaien. Als de pijl op de rode lijn stopt, verliest de speler. Als de pijl ergens anders stopt wint de speler 20 cent. De kans om 20 cent te winnen bedraagt 99,99%. De prijzen van het klokspel gaan naar de clubmeter.

‘KIES 20/0 SPEL KNOP’

Door op de knop ‘kies 20/0 spel’ te drukken, kan de speler het klokspel direct kiezen. Dan worden doorlopend klokspelletjes gespeeld totdat de speler opnieuw op de knop ‘kies 20/0 spel’ of op een van inzetknoppen drukt.

‘INNEN/UITBETALEN’ KNOP

De speler kan het tegoed van de clubmeter innen door op de knop ‘innen/betalen’ te drukken. Hierdoor worden de punten van de clubmeter naar de creditmeter overgezet. Als de speler nogmaals op deze knop drukt wanneer de clubmeter leeg is, dan worden de credits uitbetaald. Waarden lager dan 100 worden gegokt tussen 0 of 100.

‘ACTION GAMES’

Sommige prijzen bestaan uit twee delen. De prijs + een aantal bonus spellen met de naam ‘Action Games’(AG’s). De ‘gewone’ prijs wordt direct naad de clubmeter overgezet. Het eerstvolgende spel wordt met het ‘Action Games wiel”gespeeld op het bovenste scherm. Midden in dat wiel wordt het actuele aantal Action Games aangegeven. Door op start te drukken start het wiel. Het wiel kan stoppen op lose, op 1000 of op +4AG’s.